Linja er allmenndannende og vektlegger kunst og kultur i samfunnet. Første året har du 25 timer fellesfag (allmennfag). Du kan velge mellom praktisk/teoretisk matematikk og du kan bygge videre med R1 og R2 eller S1 og S2 i matematikk. Som andrespråk kan du velge mellom tysk, spansk og fransk. Du får 10 timer tegning, form og kunst- og arkitekturhistorie gjennom alle tre årene.

10-timers programfaget:
De 10 timene med programfag går over alle tre årene og er delt inn i to fag, der du får karakter:

• Visuelle kunstfag; inneholder tegning, maling, komposisjon og bildekunst. Her arbeider du mest på det to-dimensjonale formatet.
  • Design og arkitektur; inneholder formlære, materiale, konstruksjon og arkitekturhistorie. Her arbeides det også en del i tre-dimensjonalt format.

I programfag til valg: (5 timer i uka)
Elevene besøker byens museer og gallerier, og vi følger med i kunstlivet i hele Sør-Norge ved å ta ekskursjoner når det er aktuelt. Elevene får også delta i ulike kunstfaglige prosjekt og utstillinger.

• Trykk og foto (2. året)
  • Internasjonal engelsk (2. året)
  • Fysikk 1 (2. året)
  • Friluftsliv (2. året)