Torsdag 6. juni arrangerte andre klasse på Medier og Kommunikasjon nok en gang Gullungen på Tangen. Gullungen er en fin tradisjon på MK og årets arrangement sto absolutt til forventningen. Elever og lærere fikk en minnerik kveld fylt med latter og medieprodukter som imponerte både publikum og de ulike fagjuryene som var til stede for å kåre årets vinnere.

Bjørge Dahle Johansen og Lars Dalane Pedersen ledet showet og stod selv for en stor del av underholdningen. Sammen med hysteriske og morsomme videoer i regi av Stian Sivertsen, Nicolai Wrige, og hovedrolleinnhaveren Christian Wehus, sørget de for at vinnerne i de ulike kategoriene fikk den oppmerksomheten de fortjente.

I pausen ble det servert kjempgod tapas laget av elever på restaurant og matfag. Under måltidet både sang og spilte Markus Hufner og James William Fox for gjestene og selv om pauseunderholdningen var god kunne man nærmest ta og føle på forventningen til siste del av showet.

Det var ingen tvil om at forventningene ble oppfylt, og akkurat som da publikum gikk til pause kunne man se oppspilte og glade øyne gå opp trappene fra auditoriumet for å ta del i siste, og kanskje viktigste, del av eventet som ble avholdt i skolens kantine. Det var tid for å kåre elevene som har gjort det litt ekstra fint å gå på MK i 2012/2013. Avdelingsleder Jo Erlend Tunberg presenterte stolt Henriette Wroldsen som årets snørrunge, Kristiane Holter som sølvungen og Christian Moen som gullungen.  Mens publikum fortsatt nøt de siste bitene av dessertene presenterte Kristiane Holter og Aurela Hamiti, som har hatt hovedansvaret for årets gullungen, Øystein Båsland som årets gullærer. Glad og litt brydd takket han i år igjen for et fantastisk år og utnevnet, i år som i fjor, elvene til de beste han noensinne hadde hatt. Applausen runget blant publikum, for han, for komiteen og alle som har bidratt til å gjøre kvelden mulig, for alle som sendte inn produktene sine og til juryene som kåret vinnerne.

Av Mari Mushom

Foto: Andrea Lynnæs, avd. MK