I august i fjor sendte Anne Brit Aase Viste ved Hjertemedisinsk poliklinikk på Sørlandet Sykehus en forespørsel til Medier og kommunikasjon om noen elever kunne tenke seg å dekorere korridor og venterom på avdelingen. Tanken var å belyse sider som er positive for et hjertevennlig levesett med tema som adspredelse og bevegelse, hjertelige møter og glede, natur, rekreasjon og friluftsliv.

SSH 2Ideen var både spennende og utfordrende, vi sa ja til oppdraget, og da startskuddet for vårens Prosjekt til fordypning gikk av stabelen i i slutten av februar var et team på fem jenter fra 2MKA klare til å gå løs på en krevende oppgave. I løpet av perioden ble det fotografert, redigert, diskutert og vurdert, ingen ting ble overlatt til tilfeldighetene, og da PTF-perioden var over kunne Xpressprint levere ett dusin vakre storformat fotografier i sort/hvitt.

23. mai ble den offisielle avdukingen foretatt. Lærer og fire av elevene deltok sammen med representanter fra Sørlandet Sykehus, i tillegg møtte Fædrelandsvennen opp, det ble holdt tale og foretatt høytidelig snorklipping. I følge flere av representantene fra Hjertemedisinsk poliklinikk fungerte bildene både som inspirasjon, vakker dekorasjon og som bidrag til refleksjon og diskusjoner, og dermed var målet oppnådd. En stor applaus til teamet fra 2MKA for et vel gjennomført oppdrag.

av Sandø, Roald Andreas Hauper, publisert 27. mai 2013 | Skriv ut siden