Det var trangt i auditoriet og kantineområdet på Tangen videregående skole i Kristiansand torsdag formiddag. Rundt 150 ungdommer, som skal foreta sitt utdanningsvalg, hadde oppsøkt skolen for å få et innblikk om utdannings- og karrieremuligheter innen Restaurant- og matfag. De kom fra niende og tiende klasser og fra videregående skoler i Kristiansand og Vennesla. Flere ga uttrykk for at de hadde fått et positivt inntrykk av mulighetene faget byr på. Og i et utstillingsområde kunne de smake på flere delikatesser som blant annet velsmakende kaker fra Hotell Norge.

TolvøresDet var et godt  sammensatt program som var tilrettelagt. Ungdommene ble ønsket velkommen med aperitiff, interessante orienteringer og fortellinger fra elever, lærlinger og unge forbilder som har valgt utdanning og karriere innen Restaurant- og matfag. De så også filmen "Flying Culinary Circus - from Tangen to Hollywood". Flere aktuelle bedrifter som rekrutterer lærlinger og fagfolk innen Restaurant- og matfag, var til stede for å markedsføre seg selv og bidra med impulser og informasjon.

-Dette var et bra arrangement. Ungdommene var tydelig interesserte og søkte informasjon. Utstillerne bidro på en flott måte til å gi et inntrykk av bredde og innhold og om faglige muligheter, sier Fred Skagestad, som leder Yrkesopplæringsnemnda i Vest-Agder og som er primus motor bak arrangementet, som er blitt en årlig tradisjon.

Smaksprøver På MAD Å Leven

av Torkelsen, Jan H., publisert 18. januar 2013

Saken er gjengitt fra VAF.no

Elever, lærlinger og unge forbilder fra arbeidslivet vil forteller om sine valg av utdanning og karrieremuligheter innen Restaurant- og matfag til en lydhør forsamling.

bilde2

Tidligere elev • Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi og matfag elev Adine Hetland er unge forbilder som har valgt utdanning og karriere innen Restaurant- og matfag.

av testvafno2, publisert 30. april 2013 | Skriv ut siden