Panorama

Konrad «Dante» Winiarczyk (20) vant 3000 kroner i talentkonkurransen Tangen-talenter. Nå vil han kjøpe en gigantisk musikkmaskin – boombox - og danse for mennesker på gata.

KRISTIANSAND: - Seieren kom svært overraskende, men det føles veldig deilig. Publikum gir meg masse energi, sier Konrad «Dante» Winiarczyk til Kristiansand Avis.

Sjarmerte dommere og publikum

- Du er den beste «popperen» jeg har sett. Tangen er heldig som har deg, sa dommer Eline Bjerke etter endt opptreden.

Talentkonkurransen ble holdt for første gang på Tangen videregående skole i Kristiansand mandag denne uka. Da ryktene om konkurransen spredde seg, spurte elever fra Kvadraturen og Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG) om de også kunne være med.

Juryen besto av elevene Eline Bjerke, Ingelinn Hoem, Khuong Huynh og Mari Fjermedal.  900 elever og lærere fulgte med på den spennende finalen. Presseoppbudet var også massivt.

Hovedpremien i Tangen-talenter var et gavekort på 3000 kroner. Simon Thorsen sikret seg 2. plass med kraftig trommespill. James William Fox med sin sangstemme og gitar spilte seg til 3. plass. I alt var det 22 deltakere som kjempet i kategoriene sang og musikk, dans og kunst. Ni kom videre til finalen.

Poppende bygg-elev

- Jeg meldte meg på fordi jeg har vært med på Norske Talenter tidligere og fått gode tilbakemeldinger. Jeg nådde dessverre ikke helt opp, så dette var på en måte en «andre sjanse» for meg, sier Konrad Winiarczyk. Han bruker «Dante» som artistnavn.

Konrad Winiarczyk kom fra Polen til Norge for snart tre år siden. Han har siden gått på mottaksskole, og går i dag på bygg- og anleggsteknikk på Tangen. Han danser spesielt i sjangeren «popping», en robotlignende hiphopdans fra 70-tallet. Konrad forteller at han trener minst to timer hver dag, og at han henter inspirasjon fra popping-legendene Mr. Wiggle og Salah.

av Jonas Bøhn, publisert 30. april 2013 | Skriv ut siden