Eda Gülhan (15) er svært fornøyd med at hun valgte riktig utdanning: «Nye Medier og kommunikasjon» på Tangen videregående skole.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Jeg er veldig glad i det nye mediefaget. Siden det ble studieforberedende, bare tiltrakk det veldig, sier Eda Gülhan

Se større bilde av henne og klassekameraten M. Bærdian Manochehri i bildekarusellen nederst i saken

Eda går i klasse 1MEC på Tangen videregående skole. ME er betegnelsen på det nye utdanningstilbudet som var helt nytt på Tangen høsten 2016. 

Før het det Medier og kommunikasjon (MK), og var blant yrkesfagene på Tangen vgs. Nå er det fulle navnet Studieforberedende utdanningsprogram for medier og kommunikasjon, og hører altså inn under studiespesialisering. 

Du får i både pose og sekk

Eda er en av pionerene, det første kullet som er i gang med tre skoleår organisert som et allmennfaglig løp, kombinert med de mest relevante fagområdene fra «gamle MK». 

Det betyr at elevene på nye MK får generell studiekompetanse, samtidig som de får jobbe kreativt og skapende med prosjekter i mediefag. 

Les mer om Studieforberedende utdanningsprogram for medier og kommunikasjon 

- Det føles riktig å gå på det nye mediefaget

Nå har de gått på Tangen videregående skole en måned, så vi har spurt noen av førsteklassingene hva de synes om nye MK. Og de er riktig så positive, disse elevene. Vi overlater ordet til Eda igjen: 

- Jeg synes jo det er veldig gøy at vi er de første til å gå på det nye mediefaget. Det var definitivt kombinasjonen som betydde noe. For meg var det et valg mellom studiespesialisering og media. Nå får jeg det i ett. Nå får jeg studiekompetanse, og å få læring innenfor media blir bare et pluss. Det er glimrende, mener hun. 

Og hun bekrefter at det hittil har svart til forventningene å gå på Tangen vgs: 

- Det føles riktig å gå på det nye mediefaget; det føles virkelig som et fag som passer meg. Det er koselig her på Tangen. Jeg liker klassen veldig godt. Alle er kjempekoselige. Det er mange interessante programmer vi har begynt med allerede. Jeg storkoser meg. Det er nytt og interessant alt sammen, forsikrer Eda. 

- Det tiltrakk meg med en gang

- Det tiltrakk meg med en gang - når du tenker på å jobbe noe med medier, og får generell studiekompetanse også, sier M. Bærdian Manochehri (16) om sitt valg av videreutdanning. 

Det er altså han du ser bilde av ved siden av Eda øverst, og på første bilde i karusellen nederst

- Jeg trives veldig godt med det nye mediefaget og på Tangen. Jeg var litt redd for at jeg ikke kom til å ha noen å snakke med. Nå føler jeg at vi i klassen bare passer veldig godt sammen, alle sammen. Vi er veldig komfortable med hverandre, mener  Bærdian. 

- Mye gøy, flinke lærere 

- Det nye mediefaget er veldig bra. Det er mye gøy å holde på med, og det er flinke lærere, mener Kristian Leonardsen Jensen (15) i 1MEB. 

Han er på bilde nummer to i karusellen nederst på siden

- Jeg hadde egentlig ikke noe jeg hadde lyst til å bli. Jeg syntes det nye mediefaget så veldig interessant ut, så jeg valgte det. Jeg hadde kanskje ikke gått på medier og kommunikasjon hvis det ikke hadde vært studiespesialisering, sier han.

- Jeg har det bra, koser meg veldig og synes det er en veldig bra skole, og liker både det teoretiske og praktiske, forsikrer Kristian. 

- Bruk for det uansett hva jeg skal jobbe som

- Jeg tenkte at hvis jeg velger det nye mediefaget, har jeg bruk for det uansett hva jeg skal jobbe som, sier Angelica Pagano (16) i 1MEB. 

Du ser henne på bilde nummer tre i karusellen nederst på siden

Hun sier det var midt i blinken for henne å få kombinere mediefag og generell studiekompetanse. 

- Det er veldig grei balanse mellom teori og praktiske ting, mener Angelica. 

Hun forsikrer at hun koser seg på Tangen vgs: 

- Det er gøy, fordi vi varierer det vi gjør. Bilder, redigering, film, teori … Vi mister ikke motivasjonen når vi ikke gjør de samme tingene hele tiden. 

av Dalen, Inge T, publisert 25. september 2016 | Skriv ut siden