Vegetarbuffet 1

BUGNENDE MATFAT: Synnøve Thomassen koste seg med grønnsaks- og vegetarbuffeten på Tangen videregående skole. Foto: Inge T. Dalen

Grønnsaks- og vegetarbuffeten på Tangen videregående skole slo godt an fredag før vinterferien. Ble kjøttspiser og gymlærer Synnøve Thomassen (bildet) omvendt av den utmerkede maten?

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Dette handler om både helse, miljøaspektet og verdenssituasjonen, opplyser lærer Thorgeir Sandnes på Restaurant- og matfag (RM) på Tangen vgs. 

Alt dette klarte han altså å få bakt inn i den flotte grønnsaks- og vegetarbuffeten som ble servert på Tangen videregående skole rett før vinterferien, fredag 19. februar. 

Kortreist, etisk og moderne mat 

Det er blitt en populær tradisjon på Restaurant- og matfag å by på en slik spesialbuffet. Da får også elevene på RM god trening i å lage både smaklfulle, fristende og fargerike matretter helt uten kjøtt. 

Kokk Thorgeir Sandnes utdyper betydningen av å tilby vegetarbuffet som et fullverdig og spennende måltid, i takt med tiden: 

- Det handler selvsagt om ernæring og helse, som folk er opptatt av. Det er kortreist mat, og det er et viktig miljøaspekt. Og det handler om etikk og verdenssituasjonen, med spørsmålet om nok mat til alle, forklarer Sandnes. 

God og mett i magen

Lærer Synnøve Thomassen var en av dem som forsynte seg av grønnsaks- og vegetarbuffeten.

Hun underviser i kroppsøving, engelsk og norsk. Og hun likte veldig godt det hun fikk på tallerkenen. 

- Veldig spennende å bli tvunget til å spise noe annet, sier hun med glimt i øyet. 

- Jeg er veldig glad i grønnsaker. Her var det masse spennende mat, flotte farger og det var nydelig, skryter Synnøve av elevenes gode arbeid på kjøkkenet. 

- Hva skal til for at du blir vegetarianer?

-Nja, vet ikke. Det er litt for mye proteiner og viktige næringsstoffer i kjøtt, mener jeg. Men du trenger jo ikke kjøtt til middag hver dag, understreker gymlærer Synnøve Thomassen. 

 

av Dalen, Inge T, publisert 19. februar 2016 | Skriv ut siden