Nylig hadde restaurant- og matfag besøk av skuespillere fra Rosegården barneteater. De har inngått et spennende og uvanlig samarbeid. Besøke skulle gi de unge skuespillerne inspirasjon til roller som kokker i stykket #Eventyrskogens hemmeligheter – en familieforestilling som har premiere 7. mars.

-Jeg fikk en henvendelse i høst fra Cheryl Macdonald, som leder Rosegården barneteater. Hun lurte på om vi kunne samarbeide. Bakgrunnen var at det var mye kokkelering og kokker i stykke de skulle sette opp og vi vet mye om hva det vil si å være kokk. Resultatet ble et inspirasjonsbesøk, men vi skal også lage mat som publikum ved et par av forstillingene skal få gleden av å smake, forklarer Gro Hilde Tengesdal Albriktsen, ved restaurant og matfag.

STØTTE FRA GODFISK.NO TIL Å PROMOTERE NORSK FISK

- Jeg jobber i fylkeskommunen og hadde god kontakt med ansatte på Tangen vgs før denne oppsetningen, men så så jeg at Godfisk.no utlyste midler til promotering av norsk fisk. Da tenkte jeg at om vi kunne få til et samarbeid med skolen, der de kunne gi våre skuespillere litt inspirasjon, vårt publikum smaksprøver på tilberedt fisk og samtidig få promotert faget, fisk og kokker overfor publikum og våre skuespillere, så måtte dette være noe alle tjente på, forklarer Cheryl Macdonald. På skolen var de positive, Godfisk.no bevilget penger og nå er samarbeidet et faktum.

SPILLER PÅ ROSEGÅRDEN TEATERHUS

-Vi spiller forestillinger nå i mars, på lørdag 7, søndag 8, tirsdag-torsdag 10.-12. og lørdag 14 og søndag 15.  Men de som vil smake på fisken i pausen må komme onsdag 11 eller torsdag 12 mars. Av praktiske grunner er det disse to dagene som elever fra Tangen vgs kommer og serverer gratis smaksprøver til publikum. Så får folk komme og se om skuespillerne er troverdige kokker etter inspirasjonsturen til skolen. Litt vanskeligere var det å få inspirasjon til alt det andre morsomme og skumel som skjer i stykket, vi skal ikke røpe mer enn at du bl.a vil få vite hva nisser gjør etter jula er slutt, avslører Cheryl.

GØY FOR ALLE

-Det aller beste var isen de hadde laget, forteller 12 år gamle Michael Mosvold, som godt kunne tenke seg å bli kokk når han blir stor. I stykket #Eventyrskogens hemmelighet, spiller han to roller; kokken Pierre de Pain og en av de skikkelig slemme skurkene. Jeg tror det skal bli lettere å være kokk nå, mener han. Det er til sammen 11 kokker i skuespillet.

-Dette har både elever og lærer syntes er morsomt å være med på. Det gav et hyggelig avbrekk å ha besøk av de unge skuespillerne som spurte og var nysgjerrig. Mest imponert ble de nok av de store grytene våre og at vi lager chips, is og øl her. Absolutt et morsomt samarbeid for alle, avslutter Gro Hilde som gleder seg til å se forestillingen en av dagene.

Vil du vite mer om forestillingen: www.facebook.com/#Eventyrskogens hemmelighet

av Bøhn, Jonas, publisert 5. mars 2015 | Skriv ut siden