Mens vinterkulda svei i kinnene og en bitende nordenvind fikk de siste brune løvbladene til å dale mot bakken utenfor den 100 år gamle Kommandørbygningen på Odderøya, var noen titalls miljøbevisste sørlendinger samlet inne i de vennlige, varme lokalene til Grønt Senter i dag morges. Fire nye virksomheter skulle æres som nye "Miljøfyrtårn". Blant dem var den fylkeskommunale Tangen videregående skole i Kristiansand.

Rektor Eva Berg og en gruppe elever fra skolen var til stede for å motta det håndfaste miljøsertifikatet fra ordfører Harald Furre. Han roste mottakerne for den gode innsatsen som ligger til grunn for å oppnå en slik utmerkelse. -Dere har all grunn til å være stolte. Husk imidlertid på at jobben med dette ikke er gjort en gang for alle. Mitt håp er at dette er med på å motivere til en fortsatt positiv innsats i miljøsammenheng. Stå på videre!

Sertifikatet innebærer at Tangen videregående skole har oppfylt strenge krav til arbeidsmiljø, innkjøp, energi, transport, avfall, utslipp og estetikk. Miljøsertifikatet er et norsk sertifiseringssystem for miljøledelse. Miljøfyrtårn er anerkjent av EU.

Vest-Agder fylkeskommune arbeider målrettet med å miljøsertifisere hele sin virksomhet. De sentraladministrative enhetene i fylkeshuset ble først gitt "Miljøfyrtårnstatus", deretter samtlige offentlige tannklinikker i fylket. Tangen videregående skole er første skole. Det er lagt opp til at også de øvrige skolene skal oppnå en like positiv miljøstatus. 

av Bøhn, Jonas, publisert 14. desember 2018 | Skriv ut siden