Tekst og bilder av Philip Bergset

12-21 februar går Ungdoms-OL av stabelen på Lillehammer, 22 år etter de forrige lekene. Blant de 3000 frivillige som arbeider under lekene er Laura Nguyen og Kristoffer Winger, til daglig elever ved Medier- og kommunikasjon på Tangen.

- Vi skal jobbe med stream og opptak gjennom UKM og Ung Produksjon som har oppdraget, forteller Kristoffer som har ansvar for lyd og kontentum.

Både Laura og Kristoffer har arbeidet med flerkameraproduksjon tidligere, sist under UKM-festivalen i Trondheim. Nå skal de bidra under konsertene i forkant av idrettsarrangementene med artister som Madcon, Morgan Sulele og The Main Level som skal kringkastes gjennom en stor profesjonell produksjon

- Det blir to dollyer, ett stativ, ett håndholdt og en Steadycam og kanskje også skinner i år, så det er ganske stor produksjon. I forhold produseres Asbjørn Brekke-show med tre kameraer, forteller Winger som kan opplyse om at dette arbeidet passer perfekt for han

- Det passer veldig bra! Det er akkurat det jeg skal arbeide med videre, med lyd og teknikk. Jeg vil ikke arbeide på scenen, jeg trives med ledninger og wire.

Til tross for sin erfaring er det ikke TV-produksjon Laura vil satse på

- Det passer ikke med fremtidsplanene i det hele tatt. Jeg skal videre til grafisk arbeid og reklame, men jeg tenker at det blir relevant å treffe andre folk og jeg er glad for erfaringa. Jeg har det på CV-en!

Begge er uansett svært fornøyd med å bli plukket ut til OL-produksjonen

- Vi er veldig fornøyd, svarer begge i kor. Dessuten får vi fri fra skolen, avslutter Kristoffer.

av Møller, Marlén Nygård, publisert 10. februar 2016 | Skriv ut siden