IMG 0991

Første rekke fra venstre: Lone Therese Storli Haaland, Siren Magnhild Vigebo, Stine Ugland, Nor Ghummeid og Emma Sofie Wang Midbrød. Andre rekke fra venstre: Anne-Marthe Furru, Ellen Hilde Jakobsen (lærer), Kristine Skjæveland, Monica Søgnen (lærer) og Vanja Marielle Finstad. Foto: Inge T. Dalen

Elevene på VG3 interiør på Tangen videregående skole gikk sporty løs på oppdraget med å style leiligheten som nå er til salgs for 6,9 millioner kroner.

Ta en liten omvisning i den nystylede leiligheten på Tangen Ytterst – se bildene i karusellen nederst i artikkelen

- Dere har vært veldig flinke. Denne selger vi på neste visning. Er dere klare for nye oppdrag? spør en svært fornøyd Roald Pedersen.

Han er eiendomsutvikler i Kruse Smith Eiendom, og jobber blant annet med å selge de nye leilighetene i byggeprosjektet Tangen Ytterst.

Fædrelandsvennen har skrevet en artikkel om at «alle» vil bo på Tangen - der ser du også hvor Tangen Ytterst ligger

Gøy med ordentlige oppdrag

Roald Pedersen var nylig på inspeksjonstur i en av visningsleilighetene på Tangen Ytterst. Leiligheten er til salgs nå for 6,9 millioner kroner. Leiligheten står lekkert stylet for å gjøre den mest mulig attraktiv for potensielle kjøpere.

Og den gode jobben er altså gjort av VG3-elever på interiørlinja (Design og håndverk) på Tangen videregående skole. Som betalt oppdrag.

Elevene har valgt ut og plassert møbler, tepper, lamper, dekorasjoner og alt annet utstyr. Til og med spisebordet har de dekket klart, så potensielle kjøpere skal få et inntrykk av hvordan det er å bo der.

- Jeg synes dette var ordentlig gøy. Det hjelper oss som skal bli interiørkonsulenter veldig til å komme videre, når vi kan jobbe med ordentlige oppdrag, mener Emma Sofie Wang Midbrød, talsperson for DH-elevene for anledningen.

Trendy innredning

DH-lærer Ellen Hilde Jakobsen opplyser at det begynte litt tilfeldig. Hun kjenner Roald Pedersen fra før, og møtte ham ved en privat anledning.

- Jeg spurte bare om han hadde noen oppdrag til oss, og han var positiv med en gang, forteller Jakobsen.

Emma orienterer om prinsippene elevene har fulgt i stylingen:

- Vi ville at stemningen skulle være litt sjøaktig; det ligger jo like ved sjøen. Vi ville skape en helhet i leiligheten. Du ser at fargene går igjen i rommene. Vi ville skape en balanse ved at materialvalget gjentas. Dette er en nordisk-skandinavisk stil. Det er trendy i tida, opplyser DH-eleven.

Vel anvendte penger

Roald Pedersen er veldig fornøyd med at rommene ikke er overlesset, bare passelig og smakfullt møblert:

- Vi gjør ikke dette for moro skyld. Vi bruker penger på styling fordi vi vil gjøre det lettere å få solgt leiligheten, understreker han.

Emma bekrefter at det er god læring i virkeligheten utenfor klasserommet også:

- Det er en viktig egenskap som interiørkonsulent, å rette seg etter det kunden etterspør, og ikke bare følge egen smak.

- Dette kommer vi til å gjøre igjen

Roald Pedersen fortsetter å rose elevene slik:

- Det er veldig moro med denne klassen på Tangen som hadde lyst til å ha en oppgave fra virkeligheten. Disse jentene har virkelig imponert meg. De hadde kort frist også. Jeg ser det med en gang, disse jentene har teft for det de holder på med. Det er så mye flink ungdom, bare vi lar dem slippe til.

Og Pedersen lover å slippe elevene på Design og håndverk til igjen ved anledning:

- Det har vært så inspirerende med disse ungdommene, og de har levert på alle punkter. Dette kommer vi til å gjøre igjen, garantert, hvis vi får lov.

av Dalen, Inge T, publisert 8. februar 2016 | Skriv ut siden