IMG 5098

STOLTE OG SPENTE: Fra venstre Alexander Grov, Marius Hole og Susanne Grytten. Foto: Inge T. Dalen/Tangen videregående skole

Disse tre elevene på Tangen videregående skole er utvalgt til kremjobber; tv-dekningen av den nasjonale UKM-festivalen i Trondheim i juni.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Jeg synes det er veldig gøy å få noe igjen for det man gjør når man gir alt. Det er tv jeg har lyst til å holde på med, så dette blir veldig flott å ha med på cv-en. Jeg ser fram til dette, sier en fornøyd Alexander Grov (18).

Han går på Vg3 på Medier og kommunikasjon (MK) på Tangen videregående skole. Sammen med Susanne Grytten (18) og Marius Hole (18) er han tatt ut til å representere Vest-Agder på selveste den nasjonale UKM-festivalen i Trondheim i juni.

Viktige roller i svær talentkonkurranse

Det dreier seg om landsfinalen i talentkonkurransen Ungdommens Kulturmønstring, som arrangeres i Trondheim 24.-28. juni. Da samles nesten 600 ungdommer fra hele Norge til fire dager med forestillinger, workshoper, konserter, filmvisninger, kunstutstilling og tv-produksjon.

De fleste deltakerne er 15-20 år, og blant dem er både musikere, dansere, skuespillere, kunstnere, filmskapere, fotografer, reportere, arrangører, konferansierer, stand-up komikere og forfattere.

Mange elever fra Tangen til Trondheim

Susanne fra Tangen er dessverre forhindret fra å dra til Trondheim. Hun skulle jobbet med flerkamera-produksjon av tv-innslag. Det skal Alexander også gjøre, mens Marius har diverse oppgaver i tv-studio, og han kan også havne foran kamera. Tangen-elevene blir en del av et helt lite mediehus

Tv-innslagene på UKM skal vises på storskjermer i salen, streames (direktesendes) på nett og legges på nettsida til UKM-TV.

Susanne, Marius og Alexander blir påspandert både flyreise, opphold og mat og alt, så det blir en firedagers "arbeidsferie".

De tre utvalgte får forresten selskap av flere elever fra Tangen vgs. Som vi har meldt tidligere, har Shejla Osmanovic danset seg til landsmønstringen. Mens Gunnar Klepp og Nate Tewoldbrhan skal briljere som konferansierer i Trondheim.

Oppdaget på fylkesfinalen i Mandal

Når Alexander snakker om å gi alt, tenker han i hovedsak på «auditionen» i kulturhuset Buen i Mandal. Det er lokale UKM-finaler i kommunene, og så går de største talentene videre til fylkesmønstringen.

Årets fylkesfinale ble arrangert i Buen, og dit dro også et team fra Vg3 MK på Tangen i begynnelsen av april. I bildekarusellen nederst kan du se tv-lærer Merete Hortman inspisere troppene, blant andre Susanne, Alexander og Marius, før avreise.

I Mandal lagde Tangen-elevene tv-produksjoner på løpende bånd. Du kan se dem på tv-sida til UKMs fylkesmønstring

Det var altså den strålende innsatsen i Buen som ga de tre utvalgte gratis festivalpass på UKM.

Susanne ga også alt på UKM

- Jeg er veldig stolt. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle komme med, sier Susanne.

Hun synes det er veldig synd at hun ikke kan dra til Trondheim, men hun hadde allerede andre planer de dagene.

- Jeg hadde fått mye erfaring og hadde sikkert lært enda mer. Og så hadde det sikkert vært veldig gøy på UKM.

Susanne forteller om innsatsen sin i Buen:

- Jeg var på håndholdt kamera, så jeg krøp rundt på scenen og filmet forskjellige ting. Det var første gang for meg på håndholdt kamera. Det var veldig slitsomt, og jeg ble helt lemster i armen.

Veldig overrasket over å bli plukket ut

Marius sier dette om å bli headhuntet til UKM-festivalen i Trondheim:

- Det var veldig overraskende og veldig gøy å høre at jeg gikk videre. Det blir spennende å se hvordan det blir. Dette blir mye større, da.

Marius skal jobbe med kommunikasjonen mellom tv-temaet og studioet. Han skal være støttespiller for dem som opptrer, og opptre foran kamera selv, hvis han har lyst til det.

- Det kommer til å bli mye folk, og jeg regner med at det blir ganske travelt. Jeg gleder meg til dette. Veldig spennende å se hvordan det blir, og det blir spennende å bli kjent med nye folk, sier UKM-Marius.

av Dalen, Inge T, publisert 29. april 2016 | Skriv ut siden

• Se større bilde av de utvalgte Tangen-elevene i bildekarusellen nederst