IMG 2816

MORSOM PLANLEGGING: Fra venstre Pauline Finne Andersen, Silje Wilson Nordby, Stian Schille Olsen, Fredrik Fjellvang og Håkon Føllvik. Foto: Inge T. Dalen

Disse elevene på Medier og kommunikasjon på Tangen vgs koser seg med å planlegge historiens første MK-festival, med prisutdeling og alt.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Vi skal være vertskap for elever fra medielinjene på andre skoler. Vi skal bli kjent med hverandre, knytte kontakter og dele kunnskap og erfaring, opplyser Fredrik Fjellvang på Vg2 Medier og kommunikasjon (MK) på Tangen videregående skole.

Gruppa hans er en av flere på Vg2 på MK som er i gang med å forberede MK-festivalen 2016, som skal arrangeres under Filmfest Ung i Kristiansand 19.-23. april.

Filmfest Ung er en festival for filminteressert ungdom, med masse prisvinnende filmer fra hele verden som ellers ikke kommer på kino i Norge.

Videokonkurranse og jury også

Elevene fra MK på Tangen er fra før involvert i Filmfest Ung som initiativtakere til videokonkurranse med tema «Typisk deg», pluss at flere av elevene skal være jury for årets beste film.

Filmfest Ung var tidligere ungdomsprogrammet til Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival, men er nå altså skilt ut som en egen festival i forkant av Barnefilmfestivalen.

Rabatter på konsert og mat

Og i år kommer det altså enda en festival i festivalen - MK-festivalen. Elevene på Medier og kommunikasjon på Tangen skal være vertskap for elevene fra medielinjene på Kvinesdal vgs og Vennesla vgs.

Fredrik Fjellvang forteller at det blant annet blir konsert med gruppa Hvitmalt gjerde fra Bergen. Alle med akkrediteringskort fra MK-festivalen får slippe inn veldig billig. Dessuten gir kortet rabatt på mange spisesteder i Kristiansand, så ungdommene kan gå ut og spise sammen og bli bedre kjent.

MK-elevene fikser selvsagt logoer, vignetter og sponsoravtaler selv.

- Vi får se hvor vi står i forhold til de andre medielinjene, se hvordan de jobber og kanskje få inspirasjon. Samtidig er det en mulighet for å skaffe seg kontakter. Det er lurt å ha masse bekjentskaper. Det blir artig, dette, mener Fredrik.

Store planer for MK-festivalen

Ana Quinteros Milan (se bilde i karusellen nederst) er lærer på Medier og kommunikasjon på Tangen vgs, og initiativtaker til MK-festivalen. Hun avslører at hun har enda større planer for den etter hvert:

- Vi ønsker at festivalen skal bli større, at flere skoler skal bli med, og at vi har mulighet til å gjøre det til en landsevent. Men det er det store målet. Vi må begynne et sted, og så må vi se hvor det bærer hen, sier Ana.

Vil skape arena og samlingspunkt for MK-elever

Hun sier dette om hvorfor hun har startet MK-festivalen:

- Jobben kinoen gjør med Filmfest Ung, det er et så utrolig generøst og bra tiltak. Jeg ønsker å trekke det mer fram i lyset for en gruppe som bør bli kjent med mer av filmverdenene, altså MK-elever.

- Hovedgrunnen til å gi MK-elever spesielt innpass på en filmfest er å få et godt nettverk. Med å arrangere en MK-festival, lager vi en arena og et samlingspunkt hvor elever med interesse for medier kan møtes, og så gjør vi litt ekstra stas på MK-elevene, sier Ana.

Hun utdyper læringsnytten:

- Ideen er også at elevene skal lære hva det vil si å organisere en event, med logoer, promotering og samarbeid med Filmfest Ung.

MK-pris for årets medieprodukt

Ana opplyser at det som seg hør og bør på en festival, blir en award, altså en prisutdeling, på MK-festivalen også:

- Det blir en konkurranse om årets medieprodukt, enten det er video, journalistikk, radioreportasje … Skolene sender inn tre bidrag hver, og reklamebyrået Morten Johansen skal være jury.

av Dalen, Inge T, publisert 11. april 2016 | Skriv ut siden