Foto: Merethe Gimre Andersen

TANGEN-TALENT: Her varmer Charlotte Amalie opp for Jonas Alaska. Foto: Merethe Gimre Andersen

Her varmer Charlotte Amalie Andersen (17), elev på Tangen videregående skole, opp for den kjente artisten Jonas Alaska på utsolgt konsert.

Bildet er fra fredag 12. februar, da Charlotte Amalie, som er artistnavnet hennes, opptrådte i konsertlokalet Haubitz Hall Salongen på Odderøya. Da holdt den kjente norske musikeren, sangeren og låtskriveren Jonas Aslaksen, med artistnavn Jonas Alaska, utsolgt konsert. Og altså med unge Charlotte Amalie Andersen som dyktig oppvarmer av publikum. 

Har gitt ut egen plate

Charlotte går til vanlig i 2MKC, Medier og kommunikasjon, på Tangen videregående skole. Men hun har altså et spennende liv også utenom skolen. I romjula i fjor slapp hun faktisk sin egen plate, som het «War». 

SE VIDEO: Her kan du selv høre og se den talentfulle jenta synge tittelsporet «War» i en video på Youtube 

Mamma hjalp henne å bli oppdaget

Charlotte står selv for både tekst og musikk til de tre låtene på plata. Ifølge en artikkel i Fædrelandsvennen om Charlotte ble hun oppdaget som musiker av artist og konsertarrangør Kjetil Grande. Det var mor til Charlotte som sendte Grande noen innspilte sanger fra datterens produksjon. 

«Jeg tenkte umiddelbart at hun synger fantastisk bra og skriver gode låter», sier Kjetil Grande til Fædrelandsvennen. 

Drømmer om å leve av musikken

Avisa skriver også at Charlotte synger melankolsk pop, og at drømmen hennes selvsagt er å leve av musikken. 

Charlotte er for tiden opptatt på Filmfestivalen i Berlin sammen med de andre i VG2 på Medier og kommunikasjon, så vi har ikke fått tak i henne for kommentarer ennå.   

av Dalen, Inge T, publisert 15. februar 2016 | Skriv ut siden