Tekst: Karen Nygaard

Jentan på Båly:
Torsdag 18. september 2014 var matfag-klassene på klassetur til Båly hvor vi blant annet besøkte Jentan på Båly, M/S Nesejenta og var på epleslang. Vi begynte med å kjøre en minibuss fra Tangen VGS klokka 08:45 og det var Rolf som kjørte bussen. Det tok sånn ca. 1 ½ time. Vi stoppa på Kiwi hvor vi var inne å kjøpte drikke og noe å spise. Da vi kom til Båly ble vi møtt av ei dame som viste oss rundt på fiskemottaket hvor vi også fikk spise lunch.

Vi ble vist rundt av Live, vi fikk sett hele kjøkkenet deres og hvor all produksjonen skjer og hvor de lagrer og tar imot fisken. De fiskekakene vi kunne smake på var utrolig gode! Hos Jentan på Båly fikk de også inn produkter fra andre lokale bedrifter da deres lokale er så stort at de ikke har nok produkter til å fylle hele lokalet. De selger blant annet produkter fra Trine på Gården og Hennig Olsen is.

M/S Nesejenta:
Etter at vi hadde vært hos Jentan på Båly venta vi i ca en halv time før vi gikk om bord på M/S Nesejenta og la ut på sjøen. Det var utrolig fint vær så vertfall jeg koste meg utrolig mye, og det var mye gøyere enn jeg forventa at det skulle bil egentlig. Vi kjørte en liten stund før vi kom frem til garnet. Da vi tok opp garnet var det nesten bare krabber i det. Det var litt kjipt at vi fikk cirka 10 fisk og ikke mer, men gøy å se uansett da. Etter at vi hadde tatt opp garnet kjørte vi tilbake igjen, og noen av oss prøvde også å styre båten.

Båten var ganske mye større enn det jeg hadde trodd, de pleide å være ute med den i en uke så kom de inn å leverte fisken. Før vi kjørte ut på sjøen fikk vi en liten omvisning på båten også.

Epleslang:
Etter at vi hadde vært med båten Nesejenta tok vi turen til gården til Arnes søster. Vi klatra opp i trærne og vi plukka ca 500 kilo epler til sammen. Vi brukte i grunn ikke så lang tid på dette da de aller fleste jobba fort og det var mye epler der. Vi stod i trærne og rista nes eplene mens noen stod under og plukka de opp fra bakken. Jeg fikk også tatt noen bilder som jeg ønsker å bruke på noen etiketter vi skal lage. Etter at vi hadde vært der kjørte vi hjem igjen og var på skolen igjen i halv 3 tiden ca

av Møller, Marlén Nygård, publisert 7. oktober 2014 | Skriv ut siden