IMG 6277

BEGEISTRET: Synnøve Thomassen og Kjetil Karlsen på Tangen videregående skole. Foto: Inge T. Dalen/Tangen videregående skole

Hele 52 elever vil vise hva de kan i Tangen Talenter Kreativ 2016. Det fortjener minst to tomler opp, mener arrangørene.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Vi er strålende fornøyd med arrangementet. Vi sprenger rekorden fra i fjor med jeg vet ikke hvor mange prosent, sier en begeistret lærer Synnøve Thomassen på Tangen videregående skole.

Du kan stemme på din favoritt i Tangen Talenter kreativ helt fram til fredag 26. mai klokka 11.30, i første etasje.

Synnøve arrangerer talentkonkurransen Tangen Talenter Kreativ sammen med kollega Kjetil Karlsen. I år kan de glade arrangører altså notere seg for en solid påmeldingsrekord. I fjor var det 19 påmeldte, i år er det 52 elever som vil være med.

Fra papirsvaner til superkule frisyrer

Den «vanlige» Tangen Talenter har lengre tradisjon på skolen. Den kreative utgaven arrangeres for fjerde gang i år. Synnøve og Kjetil kaller det konkurransen for deg som ikke kan synge, spille eller danse, men som har masse andre talenter.

Les Tangen-reportasje om innpiskingen av elever til Tangen Talenter Kreativ 2016 - og de fete premiene

Elevene viser virkelig fram et kreativt spekter det står respekt av. De har skapt en svane av 883 papirbiter, sydd et imponerende barokkantrekk, laget en krakk av en stresskoffert, skapt superkule frisyrer, laget drager (til å fly med), tegnet manga-serier, malt, fotografert, lagd video …

Stem på din favoritt før kl. 11.30 fredag

- Det er utrolig gøy at vi har fått med så mye forskjellig, fra kostymedesign til afghanske drager og veldig mye forskjellig type kunst. Frisyrer har ikke vært med før. Har ikke frisørene tenkt at de har noe å bidra med? spør Synnøve Thomassen.

Hele herligheten er stilt ut i første etasje på skolen, og kan beundres ut neste uke.

Men ta deg en tur for å kikke i morgen, fredag 26. mai, hvis du ikke allerede har stemt på favoritten din. Synnøve og Kjetil sitter klar til å ta imot lappen din. Det stemmes fram til kl. 11.30, og så blir vinnerne annonsert kl. 11.45. Det er fete premier, altså: Gavekort på 4000, 3000 og 2000 kroner.

- Elevene synes det er kult å være med

I lunsjen i dag (torsdag) var det stor aktivitet i første etasje, med elever og ansatte som beundret utstillingsobjektene, stemte på favoritten sin og nøt «sjampanje», som seg hør og bør på kunstutstilling. Se bilder fra seansen i bildekarusellen nederst. Er du kommet med?

Synnøve Thomassen synes altså det er veldig flott at antall påmeldte er så høyt:

- Det har vært en veldig økning i popularitet. I fjor var det 19, i år over 50. Tidligere har vi vært nødt til å pushe mer for å få folk inn. I år har vi ikke vært nødt til å dra i noen. Elevene har hatt lyst til å melde seg på. Det virker som de synes det er litt kult, og det er veldig god stemning.

Skolen løfter fram kunstnerspirer

Synnøve forklarer den kraftige økningen slik:

- Det handler om markedsføring på Facebook og hjemmeside, som vi ikke har vært like bevisst på før. Og vi har vært flinke til å gå rundt og snakke med elevene, gå inn i alle klassene og promotere arrangementet.

Hun mener det er høy kvalitet på bidragene:

- Jeg vet at det er noen elever som allerede har en kundekrets, og som skal auksjonere bort bildene sine. Tenk at vi har slike kunstnerspirer på skolen, og at Tangen Talenter Kreativ bidrar til å løfte dem fram.

Satser på enda flere neste år

Kjetil Karlsen vil ha med enda flere kreative elever i talentkonkurransen neste år:

- Konkurransen har endelig gått seg til, og vi har fått det der vi vil ha det. Det er jo bare fantastisk med så mange påmeldte. Men vi skulle gjerne hatt med Bygg- og anleggsteknikk og Restaurant- og matfag også. De har mye kreativt de kunne stilt ut.

BA skulle egentlig stilt opp med egenproduserte benker i talentkonkurransen, men de ble ikke ferdig i tide. Kjetil foreslår at RM kan konkurrere med bilder av flotte anretninger og matkreasjoner.

Her er jenta bak den stilige kjolen

Veldig mange har lagt merke til den spesielle kjole-kreasjonen som ruver på utstillingen i år. Mesteren bak den heter Laura Haaland Bustamante (17). Hun går på Studiespesialisering med formgiving på Tangen videregående skole.

Laura opplyser at det dreier seg et barokk-inspirert antrekk til kvinner av finere familier.

Sjekk den flotte kjolen og jakka i burgunder og svart i bildekarusellen nederst i saken. Laura er også på bildet.

- Jeg hadde bare lyst til å lage noe til Tangen Talenter Kreativ i år. Jeg lagde egentlig en jakke som var futuristisk inspirert. Men jeg ble lei av den. Jeg følte jeg burde fått til noe mer. Så jeg svitsjet til barokken i stedet, og skapte noe helt annet, forteller Laura om prosessen.

- Jeg søkte på masse 1700-tallskjoler. Jeg ville lage noe kult noe, og så nær historisk riktig som mulig.

Eksklusiv look med plastrør under

Kreasjonen ser veldig eksklusiv ut. Men Laura kan avsløre at hun har brukt blant annet en gammel kjole fra Fretex og mange stoffer fra restesalg.

- Jeg har alltid masse stoffer rundt om på rommet mitt. Og jeg kjøpte noen plastrør til å forme krinolinen, forteller den dyktige unge kvinnen.

Krinolinen er stativet som gir kjolen den karakteristiske klokkeformen.

- Hvor lang tid måtte du bruke på dette prosjektet?

- Fire dager. Men jeg jobber mye om natta, opplyser Laura Haaland Bustamante.

av Dalen, Inge T, publisert 26. mai 2016 | Skriv ut siden

• Se større utgave av det kule bildet av Synnøve og Kjetil i bildekarusellen nederst
  • Se bilde av og les intervju med Tangen-eleven som har skapt den stilige "gamle" kjolen i utstillingen
  • Se flere bilder fra torsdagens åpning av kunstutstillingen og folk som stemte på favoritten sin. Foto: Sofie Arnesen (MK) og Inge T. Dalen