Gunnar Klepp Madsen (19) gikk av med seieren som leder for elevrådet på Tangen videregående skole. Han lover at elevrådet skal være veldig synlig i år også.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - I fjor klarte elevrådet på Tangen å gjøre seg bemerket. Det skal vi sannelig gjøre i år også, erklærer Gunnar Klepp Madsen.

Han ble valgt til det ærefulle vervet onsdag 14. september 2016. Den nybakte elevrådslederen takker for tilliten på denne måten:

- Det er fantastisk. Jeg elsker å holde på med elevrådsarbeid, så det er deilig å fortsette, stråler Gunnar.

Han går i 3STC, altså på studiespesialisering på Tangen videregående skole.

Lang karriere i elevrådet

Gunnar er for veteran å regne når det gjelder fartstid i elevrådet. Han var elevrådsleder allerede på Vg1. På Vg2, altså i fjor, var han nestleder i elevrådet på Tangen vgs, under Veline Gautefall Olsson.

Gunnar har også vært godt synlig for alle elevene som konferansier for den årlige talentkonkurransen Tangen Talenter. Les om Tangen Talenter 2016 og se bildene

Utfordrende å toppe aksjon mot ensomhet

Forrige skoleår klarte elevrådet på Tangen vgs å gjøre seg kraftig bemerket både lokalt og nasjonalt. Rådet gjennomførte i hemmelighet en aksjon mot ensomhet på skolen. Og den ble veldig vellykket.

Les Aftenpostens og Fædrelandsvennens sak om vellykket aksjon mot ensomhet på Tangen vgs

Les NRK Sørlandets sak om vellykket aksjon mot ensomhet på Tangen vgs

Tangens egen webside var først ute med saken om seier i kampen mot ensomhet på skolen

Den nye lederen sier elevrådet må gå i tenkeboksen nå, for å finne på noe som kan overgå ensomhetsaksjonen:

- Det ble jo så mye pr rundt det at det er vanskelig å gjøre noe tilsvarende nå. Det er jo ikke noen hemmelig aksjon lenger. Vi Vi må lage en plan og komme med nye tiltak, opplyser Gunnar.

Begynner mykt med mikrobølger

Han roser de andre nyvalgte elevene i elevrådsstyret:

- Det er veldig, veldig bra. Det er gode folk å jobbe med. De virker veldig engasjert.

Gunnar forteller at elevrådet skal jobbe med nære og konkrete ting i nærmeste fremtid:

- Det viktigste nå er faktisk å få flere mikrobølgeovner på skolen. Det er så mange elever nå at du risikerer å vente et kvarter for å få varmet maten din.

Vil at elevene skal bli bedre kjent

Han bekrefter at elevrådet vil holde på tradisjonen med for eksempel julegrøt på skolen. Dessuten snakker rådet allerede om et konkret tiltak:

- I stedet for bare en aktivitetsdag på skolen, med klasselag på de ulike linjene, hadde vi en ide om en sosialiseringsdag, så alle kan bli kjent med noen andre også, sier Gunnar.

- Mye bedre samhold på Tangen

Han vil gjerne ha med til slutt noen veldig gode ord om skolen han går på:

- Jeg er veldig glad i Tangen. Jeg har gått fra en annen skole. Da jeg kom til Tangen, merket jeg et mye bedre samhold med en gang. Jeg kunne snakke med alle hele tida, sier en fornøyd elevrådsleder Gunnar Klepp Madsen.

av Dalen, Inge T, publisert 14. september 2016 | Skriv ut siden