I fjor avsluttet vi vårt prosjekt i Kuron og etablere et nytt i Tanzania, også her i samarbeid med Strømmestiftelsen. Det nye prosjektet er blitt kalt; Bonga, som betyr "å snakke" på Swahili. Målet med Bonga-prosjektet er å hjelpe jenter i alderen 13-19 år i Tanzania som har droppet ut av skolen til å få en ny start i livet.

Bonga er et kurs med varighet på ni måneder. Her får jentene lese- og skriveopplæring, de lærer om egne rettigheter og hvordan "bli sjef i eget liv", og de får opplæring i et yrke. I løpet av kursperioden blir de med i en lokal låne- og sparegruppe, noe som gir dem mulighet til å spare og ta lån for å komme i gang med egen virksomhet.

Onsdag 18.oktober - Internasjonal dag
Alle skolens elever deles inn i fire grupper; A, B, C, D (se gruppeinndeling her)
I løpet av dagen skal hver gruppe innom fire ulike stasjoner;
-presentasjon i auditoriet ved elever som var i Tanzania i uke 37
-film i Fønix "Hva vil folk si?" http://semerfilm.no/hva-vil-folk-si/
-praktisk oppgave i klassrom (brosjyren tas med til arbeidsgiver)
-mat med "afrikansk vri" i kantina

Elever i gruppe A og B starter på Fønix
Elever i gruppe C og D starter på skolen

Viktig at elevene møter presis. Fravær registreres i løpet av dagen.

Torsdag 19.oktober - Gi en dag
-beløpet for Gi-en-dag er satt til kr 400,-
-betales kontant, vipps eller pr bankkonto 3201.65.84303.
-elever som ikke får jobb på Gi-en-dag møter på skolen kl 08.00 for alternativ opplegg.

Alle overføring på konto og vipps må merkes med elevens navn og klasse.

av Møller, Marlén Nygård, publisert 17. oktober 2017 | Skriv ut siden