Det er tid for den årlige aktivitetsdagen på Tangen videregående skole tirsdag 30. august 2016. Her er dama som får elevene ut på tur.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Målet for dagen er å ha det gøy med fysisk aktivitet ute, og bli bedre kjent gjennom samarbeid, forklarer Ellen Karin Homdal.

Hun er gymlærer på Tangen videregående skole, og hun koordinerer arbeidet med den årlige aktivitetsdagen som alle elevene skal være med på. Det er femte året på rad den populære dagen i friluft arrangeres.

Aktiv teambuilding

Hver klasse skal jobbe sammen om å sanke poeng på ulike oppgaveposter ute. VG3 skal gå på tur i mindre grupper. Og det er gilde premier til klassene/gruppene med flest poeng.

- Aktivitetsdagen er veldig viktig. Elevene får treffe hverandre på en annen arena enn på skolen. De treffer kanskje noen andre å gå sammen med som de ikke har gått med før. Elevene blir utfordret på det å samarbeide. Vi kan kalle det teambuilding, sier Homdal.

Tautrekking og frisbeegolf på programmet

Klassiske øvelser i denne høyst lokale varianten av «post-OL» er avstandsbedømmelse, fotballpresisjon, stafett med innlagt kast, brobygging, frisbeegolf, kaste gjenstander i bøtte, natursti og kartkunnskap for Vg1-elever.

Vg2-elevene får boltre seg med basketball, tautrekking, klatring, strandvolleyball, quiz, hoppetau og bøttefylling.

Vg3-elevene har sitt eget «hemmelige» opplegg som de får vite om på selve aktivitetsdagen.

Ut på tur i Jegers og på Odderøya

- Vi forbedrer og finjusterer opplegget hvert år. Vi gjør endringer så det skal bli en best mulig opplevelse for mange, sier Ellen.

- De fleste elevene synes det er gøy å være sammen på en annen måte. Det er ikke så høye krav til fysiske ferdigheter. Elevene må bruke kreativitet og intelligens. Det viktigste er at klassen skal fungere som en gruppe.

Elevene skal riktig få luftet seg 30. august. Vg1-elevene skal ha aktivitetsløype i områdene Nybyen, Baneheia og Ravnedalen; Vg2 i Tresse, Nybyen, Baneheia og Odderøya; Vg3 på Tangen og Jegersberg.

Vinnerne får gavekort på kantina

Det blir premier til de tre beste klassene på hvert trinn, altså de som har samlet flest poeng på alle aktivitetene. Førstepremie er gavekort i kantina på Tangen vgs på 100 kroner per fullførende elev. Andrepremie er 50 kroner per elev, tredjepremie 30 kroner.

Det er vel egentlig unødvendig å si i det, men vi gjør det likevel: Det er ikke noe værforbehold – aktivitetsdagen arrangeres uansett vær. Tangen-elever vet å kle seg, ikke sant?

- Husk matpakke, gode sko og ordentlige klær, er Ellen K. Homdals klare oppfordring til alle elever på Tangen videregående skole.

av Dalen, Inge T, publisert 22. august 2016 | Skriv ut siden