IMG 5776

STORT ANSVAR: Villiam Kleiberg Fauske står til venstre. Sittende fra venstre og rundt bordet ser du Tia Obrestad, Elisabeth T. Pettersen, lærer Ana Quinteros Milan, Jakob Eide, Sander J. Sædberg og Gesine Nathalie Stoltenberg Graham

Elevene på Medier og kommunikasjon (MK) på Tangen videregående skole skal igjen dele ut "Gullungen", med gjeve priser for gode prestasjoner og utmerkede elever.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Det blir likere en Oscar-utdeling i år enn tidligere. Det blir mye mer wow-faktor over showet i år, lover Sander J. Sædberg. Han går på Vg2 på Medier og kommunikasjon (MK) på Tangen videregående skole.

Og han snakker selvsagt om «Gullungen», det tradisjonsrike arrangementet for elever og lærere på MK på Tangen vgs. Det arrangeres torsdag 2. juni i år, med stivpyntede deltakere.

«Gullungen» gir elevene sjansen til å høste heder, ære og priser, for produktene de har presset ut av sine kreative hjerner i løpet av skoleåret. Det er nemlig det de har prestert av foto, video, grafisk og kreativ tekst som skal nomineres og premieres.

Henter inn fagfolk utenfra

Til å avgjøre hvem som skal prises for produkter, henter «Gullungen»-arrangørene inn blant andre eksterne fagfolk fra reklame-, medie- og kommunikasjonsbransjen.

Men det blir også premiering av utmerkede elever. Her er det elevene selv som avgjør hvem som skiller seg ut. De deler ut hederstittelen «Snørrungen» til en fortjent førsteklassing, «Sølvungen» til en andreklassing, og selveste «Gullungen» til en tredjeklassing.

Og så er det til og med egen pris til «Årets lærer». Så de voksne også har noe å strekke seg etter i løpet av skoleåret.

MK-elevene har god trening i å arrangere - les Tangen-artikkel om MK-festivalen i april i år

Fædrelandsvennen lagde også reportasje om MKs viktige rolle i Filmfest Ung

Vil skape en fest folk husker

Medier og kommunikasjon har arrangert sin egen «Oscar-utdeling» i åtte år. Tradisjonen tro er det Vg2 som er arrangementskomité for festaftenen i kantina på Tangen. Gesine Stoltenberg Graham koser seg med å jobbe for en best mulig fest, og hun har også høye ambisjoner på vegne av komiteen:

- Det er veldig gøy at vi kan arrangere det og bestemme hvordan det skal bli. Og det er gøy at vi skal gjøre dette i fellesskap med de andre MK-trinnene. Det er ikke så ofte vi gjør det. Vi vil gjerne endre noe på opplegget fra tidligere, så det blir enda bedre utført og noe folk husker, sier Gesine.

Lover mye latter og fine premier

Hun forteller også at en separat arbeidsgruppe jobber hardt med å skape god underholdning på MK-festen.

- Vi prøver å få mye latter, lover Gesine.

De driftige MK-elevene kan i tillegg røpe at arbeidet med å skaffe sponsorer går veldig bra. Faktisk ser det ut til at de vil gå i pluss. Sponsorhjelp betyr blant annet teorikurs fra trafikkskoler som premier. Det blir også diplomer, som selvsagt er spesialdesignet inhouse på Tangen videregående skole.

Krevende markedsføring

Ana Quinteros Milan er en av lærerne på Vg2 MK som veileder elevene i «Gullungen»-løpet.

- Dette er en sosial aktivitet der underholdningsverdien og det sosiale skal stå høyere enn det faglige. Men mye av markedsføringen elevene gjør, dreier seg om å gjøre seg unike. Slik at alle enten kommer på arrangementet, eller får lyst til å gå på MK for å få med seg «Gullungen», sier Ana.

Alle elevene på MK har nemlig lov til å ta med seg en person hver, så en rekrutteringsarena er det altså også.

Stas med anerkjennelse fra bransjen

Det ligger mye læring i forkant av arrangementet, ifølge Ana:

- Andre klasse begynner på scratch hvert eneste år. Logoen blir laget på nytt, for eksempel. Vg2 skal få sjansen til å lage sin premieutdeling og lære fra null til ti hver eneste gang. De skal ikke kopiere det fra i fjor.

Dessuten er stor stas å vinne noe i «Gullungen»:

- Det å få prøvd elevproduktene for en bransjejury, er utrolig viktig. De ser på det med andre øyne. De skal ikke sette en karakter. Produktet får en annen verdi; de ser kanskje ting vi ikke vektlegger. Det må føles spesielt viktig å bli anerkjent av en som jobber i bransjen, sier Ana.

Ulik holdning blant elevene

Hun gleder seg til «Gullungen» 2016, og gir til beste følgende analyse av samspillet elevene imellom:

- Det jeg liker godt ved at det er Vg2 som arrangerer «Gullungen», er at de alltid har som mål å imponere Vg3. De skal i hvert fall bli bedre enn i fjor. Vg1 er litt usikre på hva de går til, men det blir sådd et frø til det de skal gjøre neste år.

- Så når kvelden er gått, har alle hatt det gøy. Førsteklassingene gleder seg til det de skal gjøre neste år. Tredjeklassingene mener det var bedre i fjor. Og andreklassingene mener det var tidenes beste «Gullungen», humrer Ana Quinteros Milan.

av Dalen, Inge T, publisert 23. mai 2016 | Skriv ut siden