Tia Obrestad

KONKURRANSEVINNER: Tia Obrestad (17) står bak det svære Tangen-banneret, men akkurat her står hun foran det. Foto: Inge T. Dalen

Du har selvsagt lagt merke til det stilige banneret på scenen til Tangen talenter. Det er Tia Obrestad (17), elev på Tangen videregående skole, som står bak verket på seks ganger to meter.

- Dette er den første designjobben jeg har fått betaling for, sier en fornøyd Tia Obrestad, som går i 2MKC (Medier og kommunikasjon) på Tangen videregående skole.

Den "betalte designjobben" var en konkurranse hun vant overlegent.

Sist uke var det en haug med elev-talenter innenfor sang, dans og musikk som preget lunsjtida på Tangen. Se masse bilder fra de innledende rundene i Tangen talenter

Både artister, dommere og tilskuende elever og lærere lader opp til den store finalen onsdag 3. februar. Finalen skal til og med proff-livestreames med hele fire kameraer (les artikkel)

Vant designkonkurranse på Tangen

Men nå trekker vi først fram et mer beskjedent talen: Tia Obrestad ble belønnet med gavekort på 2000 kroner for det flotte banneret du ser bak artistene på Tangen talenter-scenen på skolen.

Hun vant elev-konkurransen som ble utlyst som kreativ designkonkurranse for Tangen talenter. Oppdraget var å lage ny plakat, scenebanner på seks ganger to meter, flyere og Facebook-bilde.

Kravet til produktet var at det skulle selge arrangementet på en god måte, treffe riktig målgruppe og ha logo med høy grad av gjenkjennelsesfaktor, fordi det skal brukes i mange år fremover.

Alltid vært glad i å tegne

Og juryen ga altså Tias bidrag toppkarakter.

-Jeg ble litt overrasket, fordi jeg hørte at det var noen fra tredjeklasse på MK som var med. Jeg regnet med at en av dem kom til å vinne, sier 17-åringen.

Hun har ikke helt staket ut yrkesvalget ennå, men har i hvert fall en hobby hun er glad i:

- Jeg er veldig glad i å tegne. Det har jeg gjort så lenge jeg kan huske. Jeg tegner alt mulig, men mest tegner jeg mennesker. Kanskje jeg skal bli grafisk designer? Men jeg har ikke funnet ut av meg selv ennå, sier den dyktige og beskjedne designvinneren Tia Obrestad.

av Dalen, Inge T, publisert 1. februar 2016 | Skriv ut siden