Tor Ivar Lindeland

SPENT: Tor Ivar Lindeland er sjef for Tangen videregåendes første firekamera-livestreaming. Foto: Inge T. Dalen

For første gang skal Tangen talenter på Tangen videregående skole streames live på Youtube med hele fire kameraer. Sjekk hvem som skal opptre.

I denne saken finner du:

* Link til livestreamen
du ikke må gå glipp av

* Navnene på finalistene
i Tangen talenter 2016

Se den spektakulære direktesendingen fra Tangen videregående skole på denne linken fra klokka 11.10 onsdag 3. februar 2016

- Dette blir den proffeste livestreamen vi har hatt på Tangen, konstaterer Tor Ivar Lindeland.

Han er lærer på Medier og kommunikasjon (MK) på Tangen videregående skole og han har tv som sitt spesialområde.

Elevene skal også stemme i finalen

På bildet ser du Lindeland med et av de fire kameraene som er satt opp på skolen for å filme finalen i talentkonkurransen Tangen talenter. Den arrangeres onsdag 3. februar 2016 fra klokka 11.10. Talentfulle elever fra tre videregående skoler skal konkurrere på scenen på Tangen videregående med

Den gjeve førstepremien er gavekort på hele 4000 kroner. Utvalgte elever er dommere. De skal stemme på vinnerne. Men det skal også alle de andre elevene, for nettet åpner for avstemning i noen minutter etter siste nummer i finalen. I denne saken skal du også få lista over finalistene du kan stemme på i Tangen talenter 2016. sang og dans.

Se masse artige bilder fra innledende runder i Tangen talenter på Tangen videregående skole

Første firekamera-produksjon på Tangen talenter

Finalen skal livestreames via Youbtube. Det spesielle i år er at elevene på MK skal operere hele fire kameraer på en gang. Da får du følelsen av en skikkelig proff direktesending, og kan blant annet se reaksjonene hos dommerne fordi et kamera er rettet mot dem.

Hvis du ikke har sjansen til å være med på finalen i Tangen talenter i aulaen på Tangen videregående skole onsdag 3. oktober, kan du altså likevel følge hele moroa på smarttelefon, pc eller nettbrett, via hjemmesiden til Tangen vgs.

Tor Ivar Lindeland begrunner løftet i livestreamingen slik:

- Det er vi som har utstyret og muligheten til å gjøre dette. Vi kan lage tv-produksjonen. Og det er viktig å presentere Tangen for de andre skolene som er med. Det er viktig at vi får blest om innsøkningen til Nye Medier og kommunikasjon. Og det er moro for elevene å lage noe som blir sett.

Roser de flinke elevene sine

MK-elevene har trent litt under Åpen dag på Tangen videregående skole (les reportasje) og under audition til Tangen talenter. Åtte elever skal i ilden i finalen, for å styre kameraer, lys, lyd og redigering.

- Jeg vil gjerne skryte av elevene, Det er gøy å se at de kan gjøre en så god jobb med begrenset opplæring. De er veldig målrettede, roser Tor Ivar Lindeland.

Og disse kan du heie og stemme på i finalen

Finalistene i Tangen talenter 2016 er:

• Marthe Skisland, Tangen vgs, sang
  • Martin Fredriksen, Vågsbygd vgs, rap