Foto: Sofie Arnesen, Emma Sukalic, Jakob Eide, Celia Johansen og Philip Bergset

Torsdag 15. oktober var elevene ved Tangen Vgs klare for årets Gi en Dag-aksjon. Alle elevene ble oppfordret til å finne seg arbeid til inntekt for fredslandsbyen Kuron, og fikk dagen til å utføre dette.

Linett Berg fra RM, jobbet på Dampbageriet på torsdag. Hun syns dagen var kjempe gøy, og syns opplegget er veldig bra. Det at pengene hun tjener går til noen som trenger det syns hun ikke gjør noen ting. Hun mener vi har det utrolig godt i forhold til de som får pengene. Eirik Kristiansen hjalp besteforeldrene med å rydde i hagen. Også han syntes det er et flott opplegg

- Det gir mulighet til å hjelpe de som trenger det mest og i tillegg gir elever en smak av arbeidslivet. Hva er ikke bedre enn at vi som har alt gir til de som ikke har noe?

Det gjelder også Markus Grendstad Roussea, og Laura Nguyen. Sistnevnte valgte å vaske hjemme til inntekt for fredslandsbyen og er godt fornøyd med å få hjelpe. Andre, som Amanda Lawlor, valgte å jobbe litt ekstra hos sin arbeidsgiver, og dagens inntekt gikk til Gi en Dag.

Prosjektet er i sitt fjerde år og har så langt samlet inn 1,1 millioner kroner til fredslandsbyen Kuron i Sør-Sudan. Midlene går blant annet til å bygge og drifte en yrkesfagskole for ungdommene i området.

av Møller, Marlén Nygård, publisert 20. oktober 2015 | Skriv ut siden