Martin Fredriksen og Sanne Kimestad (bildet) gikk til topps i talentkonkurransen Tangen talenter 2016 på Tangen videregående skole

Se masse bilder fra finalen i Tangen talenter i karusellen nederst i saken. Finner du deg selv? Bildene er tatt av Freya Emilie Haga (MK), Nine Emanuelsen (MK), Kaja Mørk (MK), Sofie Arnesen (MK) og Inge T. Dalen. 

 

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Det har nesten ikke gått opp for meg ennå. Jeg er utrolig glad for at vi ble stemt til topps. Jeg er stolt og utrolig takknemlig overfor alle som har stemt og støttet oss. Det betyr utrolig mye, sier Martin Fredriksen (16) fra Vågsbygd videregående skole. 

Sammen med Sanne Kimestad (16) rappet Martin seg til seier i finalen i Tangen talenter 2016, som ble arrangert på Tangen videregående skole onsdag 3. februar. 

Vinneren framførte "Pain won't last", en rap han har skrevet selv. Sanne var hyret inn som vokalist på refrenget. 

Martin og Sanne fikk et gavekort på 4000 kroner som førstepremie. 

Sølvplassen gikk til Thomas Vu og David Ho fra KKG. De framførte en svært energisk dans på Tangen talenter-scenen, og fikk 3000 kroner for det.

Tredjeplassen gikk til Malene Isaksen fra Tangen videregående skole for flott sang. 2000 til henne. 

Populær og spektakulær livestreaming

Primus motor for talentkonkurransen, Kjetil Karlsen, anslår at det var vel 1200 tilskuere til den store underholdningen i aulaen på Tangen videregående skole. Det var også alle tiders mulighet til å følge finalen på direkte sending fra Tangen. Elever og lærere på Medier og kommunikasjon sto for en spektakulær livestreaming med hele fire kameraer. Det er første gang skolen har kjørt en firekamera-livestreaming (les artikkel)

Alle elevene kunne stemme på sin favoritt via Facebook i noen få minutter etter siste artist. Stemmene til de fire dommerne veide også tungt. Det var invitert inn et selebert dommerpanel for anledningen: Nina Håland fra musikkfestivalen Dark Season; Geirmund Hansen, som kom til semifinalen i The Voice i 2013; Arafat Reshat fra Sawyer Dansestudio og Amin Ali, finalist i Tangen talenter i fjor. 

Den flotte forestillingen, forresten med veldig proff lyssetting, ble stødig ledet av elevene Gunnar Klepp og Nate Tewoldbrhan.

Egen vokalist et heldig påfunn

Tilbake til de glade vinnerne. Vokalist Sanne sier dette om seieren på Tangen: 

- Jeg er ekstremt glad. Overlykkelig, egentlig!

Det var egentlig Martin som gikk videre fra innledende runder i Tanger talenter i forrige uke. Da sto han alene på scenen og rappet. Men så ble det en forandring i showet hans før finalen: 

- Det var faktisk på vei hjem fra konkurransen sist at det var en kompis som foreslo å ta med en vokalist i refrenget. Og jeg fant den beste, sier han om Sanne. 

- Med vokalist blir det en annerledes opptreden. Mer liv og sang. Det er en bedre måte å formidle på. Folk får litt dilla på det og husker det bedre, begrunner Martin. 

Både Sanne og Martin går på drama på Vågsbygd. Hun drømmer om å bli skuespiller. Han har også drømmen klar: 

- Mitt store mål er å leve av å skrive og framføre musikk og rap, opplyser Tangen talenter-vinner Martin Fredriksen. 

av Dalen, Inge T, publisert 3. februar 2016 | Skriv ut siden