TANG FAGMAT IMG 9462

GOD KONSENTRASJON: Adine Gill-Haraldstad (18) liker Fagmat-tilbudet på Tangen vgs, fordi det er lettere å konsentrere seg på skolen enn hjemme. Foto: Inge T. Dalen/Tangen videregående skole

Her er Adine (18) med på Fagmat på Tangen videregående skole for første gang. Nå kommer hun selvsagt til å benytte det supre tilbudet igjen.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Det er første gang jeg er med her. Læreren sa det var lurt av oss å være med på Fagmat, og det var veldig bra at vi gjorde det, konstaterer Adine Gill-Haraldstad.

18-åringen går på 3STPA (studiespesialisering påbygg) på Tangen videregående skole. Onsdag 7. september deltok hun på opplegget Fagmat i studieverkstedet på skolen.

«Leksehjelp» populært tilbud

Fagmat er et tilbud til alle elever på Tangen vgs på onsdager, klokka 14.25 til 16.00. Da kan de som vil, sitte på skolen og jobbe med fag. Det er faglærere til stede for å veilede.

Tangen-elevene kan lese til prøver, gjøre ferdig innleveringsoppgaver, prosjekter, gjøre «lekser» og lese seg opp faglig.

- Veldig bra med mat til arbeidet

Og ikke minst får deltakerne på denne «leksehjelpen» servert mat i tillegg til hjerneføden. Vanligvis er det ikke lov å spise og drikke i studieverkstedet, men det er dispensasjon for Fagmat.

- Det er veldig bra at det er tilbud om mat. Jeg tror det får flere til å få lyst til å komme. Det er nyttig og lurt. Hvis du sitter og er sulten, blir du ikke så konsentrert, mener Adine.

Onsdag var det over 60 elever som benyttet seg av Fagmat-tilbudet. Som et ekstratilbud fikk de et kurs i studieteknikk av Linda Jakobsen, avdelingsleder på Studiespesialisering på Tangen vgs.

Lettere å konsentrere seg enn hjemme

Adine er fornøyd med hele konseptet, som hun synes er smart:

- Det er så lett å bli distrahert hjemme, med telefon og tv. Det er lettere å konsentrere seg på skolen. Jeg synes det er kjempebra at det er faglærere der som kan hjelpe. Og det var en god presentasjon av studieteknikk, som er nyttig for meg, sier hun.

Og det blir altså ikke siste gang Adine benytter seg av tilbudet om Fagmat:

-Jeg kommer til å fortsette, spesielt før prøver. Og bare det å jobbe med faget på denne måten, gjør det lettere, mener Adine Gill-Haraldstad på Tangen videregående skole.

av Dalen, Inge T, publisert 9. september 2016 | Skriv ut siden

FINN DEG SELV: Se mange bilder fra Fagmat onsdag 7. september. Er du med?