Amanda Lawlor fikk festkveldens gjeveste hederspris. Medier og kommunikasjon på Tangen videregående skole arrangerte sin egen «Oscar-utdeling» Gullungen for åttende gang.

TANGEN VIDEREGÅENDE SKOLE: - Denne eleven har utmerket seg med å være meget faglig flink og ambisiøs. I tillegg er eleven snill, omtenksom og har en god sans for humor. Eleven har alltid et smil på lur, sa medielærer Ana Quinteros Milan på Tangen vgs torsdag kveld.

Det var begrunnelsen fra lærerne på Medier og kommunikasjon (MK) på Tangen videregående skole for å utnevne Amanda Lawlor på Vg3 MK til Gullungen 2016, under arrangementet med samme navn.

Se bilder av mange blide fjes på pent pyntede MK-elever i bildekarusellen nederst

En beskjeden Amanda tok smilende imot prisen, men sa ikke noe til publikum. Takketalene glimret generelt med sitt fravær under Gullungen 2016, selv om arrangørene ellers hadde gitt kvelden et større Oscar-preg.

Ville hatt Sølvungen som kaptein

Tradisjonen tro var det Vg2 på MK som var ansvarlig for arrangementet. Les Tangen-sak om forberedelsene til Gullungen 2016

Festaftenen ble stødig leder av konferansierene Ingeborg Frøysaa og Malin Hansen.

Fredrik Fjellvang på Vg2 fikk hederstittelen Sølvungen, selv om han ikke stilte på festen i egen person. Men han fikk godt skussmål, som han kan lese her:

- En av medielærerne sa det så treffende: Hvis jeg en gang skulle hatt et fotballag, hadde jeg valgt denne eleven som kaptein! meldte Ana.

- Eleven gjør gjerne en ekstra innsats og går også de ekstra skrittene, skrøt lærerne av Sofie Arnesen på Vg1 MK, som ble Snørrungen, som altså er en mye gjevere tittel enn det høres ut.

Amanda fikk grafikk-pris også

I de andre kategoriene på Gullungen-festen var det elevene som ordnet med bedømmingen, med god hjelp fra eksterne fagpersoner.

Amanda Lawlor stakk faktisk av med en førstepris til, i kategorien grafisk, med en filmplakat ved navn «Vinter».

- Prosjektet som tar første plass, utmerker seg ved den vellykkede kontrasten mellom et dynamisk og spennende bilde og en velbalansert typografisk komposisjon, roste Thomas Garaventa fra kommunikasjonsbyrået Aptum.

Hyggelig, mener filmprisvinner

En annen dyktig jente med to priser på Gullungen var Emma Sukalic. Hun fikk pris for både beste portrettfoto og film.

Les Tangen-artikkel om da Emma Sukalic hadde egen fotoutstilling på Frk. Larsen

Det var filmskaperen Kristian Landmark som vurderte Emmas video med en dansescene:

- Dette var en rørende filmopplevelse for meg. Utrolig flott sammensatt med musikken. Det enkle er ofte det beste. Jeg er spent på hva som blir skapt fremover fra din hånd, sa Landmark.

Emma var også en beskjeden vinner. Hun sier følgende til tangen.vgs.no:

- Det er jo hyggelig. Gøy at folk synes det jeg skaper, er fint.

«Dødssjarmert» av elevtekst

MK-elev Alexander Xanthopoulos Domansky vant pris for beste tekst. Han var ikke på festen under selve prisutdelingen, så han gikk glipp av rosen og gullkornene til Lillian Røssaak. Hun er journalist og petitforfatter og hadde bedømt teksten hans, og litt attåt:

- Juryen, altså jeg, ble dødssjarmert fra første linje. Det var lettfattelig, kreativt tenkt, morsomt og likevel informativt. Norske ungdommer skriver gjerne om triste ting som døden. Dette var ungt og friskt med språklige, artige vendinger. Jeg får håpe jeg får lese mer av ham, sa Røssaak, og la til:

- At navnet og gutten Alexander Xanthopoulos Domansky drar damer, tviler jeg ikke på i det hele tatt.

Årets lærer hadde eneste takketale

Gøran Byggstøyl fikk elevenes hederspris som Årets medielærer. En stolt og glad Gøran var den eneste som grep mikrofonen for å holde en takketale, men det ble stort sett med «tusen takk».

Vinneren av kategorien svart-hvitt foto ble Ingeborg Lunde. Abstrakt foto ble vunnet av Silje Murbræch.

Tidligere nevnte Emma Sukalic fikk for øvrig tre andreplasser i ulike fotokategorier, inkludert portrett, der hun altså også tok førsteprisen.

av Dalen, Inge T, publisert 3. juni 2016 | Skriv ut siden

• Se større bilde av Gullungen Amanda Lawlor i bildekarusellen nederst
  • Se masse bilder av prisvinnere og blide og pyntede elever